Vincent Boot – Everything

Vincent Boot - Everything

Vincent Boot – Everything

– Listen to Everything on Spotify.
– Buy Everything on CD.
– Watch the official video for “Upcomingstorms“.

Bredase pianist brengt experimenteel debuutalbum uit
(Dutch album review VPRO by Nomar Fats)

De Bredase pianist Vincent Boot alias Vince heeft zijn debuutalbum “Everything” op de markt gegooid.
In samenwerking met Robin Veldman en Jan van Wieringen (Caro Emerald) en een aantal gastmuzikanten is dit album tot stand gekomen.

Het is een lounge-achtige vibe met dance, funk, klassieke invloeden met een lekkere feel good-vibe. Van de eerste tot de laatste track word je meegenomen op reis door een wereld van piano, dwarsfluit, gitaar, dance en niet te vergeten funk.

Door deze variatie is het album niet in een “hokje” te plaatsen. De eerste track is als een de intro van een film en laat weten dat de reis begint. Dat de reis alles behalve standaard wordt is al snel duidelijk.

Vince is niet alleen pianist maar ook zanger, dit is o.a. te horen op de track “The Moon Is Our Moon” en hij laat hier zijn blues-kant meer naar voren komen.

De gitaarsolo aan het einde van de track is verzorgd door de Roemeense gitariste Ana Patan. De synth geluiden knallen, samen met een dikke bass door je speakers in “You”.

Ondanks dat je een track hiervoor lekker aan het wegdromen was, wordt je nu wakker geschud. Hierna laat Vince weer horen dat funk toch echt een hele grote invloed heeft gehad op hem, met name zijn liefde voor Prince is duidelijk tastbaar in de track “Fruit”.

Vince laat met dit album zien dat hij van alle markten thuis is. Zowel muzikaal als vocaal heeft hij een superstrak staaltje werk afgeleverd en dit allemaal onder eigen beheer: Upcomingrecords.

Ik denk dat Breda nog veel gaat horen van deze experimentele muzikant en dat deze reis nog lang niet is afgelopen, maar nu pas echt begint.

Keep Reading

Previous